cl2017gif

2010 | Het begon met een verhaal over kinderen met kanker in Rusland. Zij werden in een ziekenhuis in St.Petersburg ondergebracht vanuit heel Rusland. Met de hele familie in een klein kamertje. Rotary Westertoren Amsterdam ging de uitdaging aan samen met Stichting Sviatoslav en de Hermitage Amsterdam om ‘meer kleur te brengen’ aan het leven van deze kinderen: Colouring Lives

In 2010 werd het 1e Colouring Lives benefietconcert opgezet met o.a. Rinnooy Kan, Guusje Terhorst, Angela Groothuizen, Alexandre Drozdov en vele andere bekende en onbekende lieve mensen. Het Fiep Westendorp Foundation omarmde het idee om zieke kinderen hun talent te laten gebruiken en zo meer kleur te brengen in hun leven en gaf 15.000 uit hun fonds. De uiteindelijke opbrengst was 75.000.

Een 2e en 3e Colouring Lives Benefiet volgde, een speeltuin voor mindervalide kinderen in Amsterdam en een bijdrage aan het Amsterdamse Circus Elleboog waar kansarme kinderen ruimte krijgen voor een lach in het leven. Nu in 2016 volgt een Nieuw Benefiet waar binnenkort meer informatie over komt.

De leden van Rotary Westertoren Amsterdam zijn de gezamelijke bedenkers, organisatoren en drijvende kracht achter Colouring Lives

 

Ter support van kinderen met kanker in het Hospital 31 in St. Petersburg organiseerder Rotaryclub Amsterdam Westertoren in samenwerking met Staatsmuseum Hermitage St. Petersburg en Hermitage Amsterdam een fondsenwervingsgala in de Hermitage Amsterdam. Met het geld hebben we een sociaal werkster en een psychologe in kunnen zetten, apparatuur kunnen kopen voor Hospital 31 en een uitwisselingsprogramma tussen kinderen uit Hospital 31 en kinderen in Nederland. Deze video geeft daar een impressie van. Met dank aan alle gulle gevers!